Computeres autódiagnosztika VI. kerület

Computeres autódiagnosztika VI. kerület

Számítógépes autódiagnosztika VI. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással (70) 352-1562.

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

Szakműhelyünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani. Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig az összes hibafeltárási munkát. Mobil hibakód kiolvasás VI. kerület

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot. Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából: - időszakos indíthatóság - üzemanyag-nyomás hiba - befecskendezési hiba - főtengely jeladó hiba - vezérlőegység hiba - gázpedál helyzetérzékelő diagnosztika - ECU hiba - lambda szonda hiba - gyújtásvezérlő elektronika hiba - fojtószelep kapcsoló hiba - tápellátási hiba - biztosítéktábla hiba - üzemanyag-szivattyú hiba - turbó hiba - légtömegmérő hiba - EGR szelep hiba Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése: - valós km érték kiolvasása - üzemanyag-nyomás mérése - olajcsere ellenőrzése, nullázása - porlasztó programozás, illesztés - légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése Műszerparkunk Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül begyűjtjük a szükséges adatokat. A kapott adatok elemzését egy céleszközzel végezzük. EOBD hibakód lista VI. kerület Mobil diagnosztika Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Márkafüggetlen autószervizünkben az alábbi szolgáltatásokkal is várjuk:
  • Állapotfelmérés
  • Autó vásárláskor átnézzük a járművet a rejtett hibák feltárása érdekében
  • Olajcsere, ha nálunk vásárolja az olajat
  • Biztosítási kárügyintézés
  • Teljes körű autójavítás
  • Teljes körű kárügyintézés
  • Diagnosztika
  • Futóműállítás
  • Vizsgára felkészítés, vizsgáztatás
  • Hibakód olvasás, nullázás
  • Kipufogó javítás
  • Alkatrészellátás- gyári, utángyártott, bontott
  • Autófényezés, polírozás
  • Gumiszerelés
  • Fényszóró állítás
  • Alvázvédelem

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:
  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.
A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait. A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának időről időre történő ellenőrzése. Ha tűréshatáron kívüli eltérést regisztrál az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is előhívható hibakódok alakjában. A határértékeken kívüli értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak autódiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást. Miért nem ilyen egyszerű a javítás? Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból. Néhány közismert példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése. Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen. Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés. Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek: Opel - Hibakód kiolvasás Astra g - Hibakód kiolvasás Opel Astra f - Vectra a hibakód kiolvasás - B Vectra hibakód kiolvasás - Astra h hibakód kiolvasás - Opel Calibra hibakód kiolvasás - Corsa b hibakód kiolvasás - Opel Vectra c hibakód kiolvasás Ford - Mondeo hibakód kiolvasás - Transit hibakód kiolvasás Suzuki - Swift hibakód kiolvasás - Sx4 hibakód kiolvasás Volkswagen Polo hibakód olvasás Peugeot - Peugeot 307 hibakód kiolvasás - Peugeot 406 hibakód kiolvasás - Peugeot 306 hibakód kiolvasás - Peugeot 206 hibakód törlés Volvo Citroen Skoda - Felicia hibakód kiolvasás - Fabia hibakód kiolvasás Fiat Honda Mercedes Mazda Seat Renault - Renault Scenic hibakód kiolvasás - Renault Laguna hibakód kiolvasás Mitsubishi hibakód kiolvasás Daewoo - Matiz hibakód kiolvasás - Nexia hibakód kiolvasás Hibakód kiolvasás és törlés GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás? A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba bonyolultságától függően. Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont? Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk. Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni? Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik. A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását? Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát. Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés VI. kerület területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással (70) 352-1562.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mercedes diagnosztika Vörösmarty tér

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Adyliget

Számítógépes motordiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Pasarét